Monday, March 19, 2007

Zlatan Ibrahimovic HETASTE


Inter är på väg att leka hem Scudetton.
Och den som hyllas mest och högst är svensk.
– Zlatan Ibrahimovic är Serie A:s bäste spelare, säger Guido Guida på Gazzetta dello Sport.


7,5
Tuttosport: Bäst i Inter. För första gången gör han två mål i en match, och spelade som en riktigt ”old style-striker”. Han spelade mycket bra också innan målen kom, men filmningen som gav honom gult kort drog ner betyget något.
7
Gazzetta dello Sport: Bäst tillsammans med Maicon och Adriano.
”Han är just nu Serie A:s bäste spelare. Han får två chanser, och gör två mål på tio minuter. Det är sånt som skiljer en riktigt bra spelare och en mästare (Guido Guida).
”Han är en av fyra spelare i Italien som på egen hand kan avgöra en hel match. De övriga är Kak·, Totti och Del Piero. (Guido Guida)
”Han är bäst i Inter, som är seriens bästa lag. Det säger en hel del.(Guido Guida).

Super-Swede Ibrahimovic hyllas i dag över hela Italien. Hans två mål i går, nummer 14 och 15, betydde att han nu närmar sig Francesco Totti i skytteligan (18 mål). Och också att han nu har gjort mål i nio av Inters senaste elva bortamatcher.
– Det är oerhört starkt gjort. Allt fler krönikörer här nere börjar kalla honom ”Ibrakadabra”, trollkarlen, säger Guido Guida, reporter på Gazzetta dello Sport.

Huvudpersonen lugn
Zlatan själv tar uppståndelsen med ro.
– Hur det går för mig personligen är inte det viktiga. Jag spelar för laget, för klubben, och för våra supportrar, säger han till Tuttosports utsända.
Målen mot Ascoli i går visade återigen på att ”Ibra” tagit ytterligare ett steg i år. Han var oerhört stark i duellen mot Ascoli-försvaret när han vräkte sig fram och stötte in 1–0. Och iskall i avslutningen när han blivit frispelad av Adriano.
– Fantastiska framspelningar av Adriano, säger Zlatan.
Många är förvånade över svenskens utveckling i år. Men inte Guido Guida.
– Nej, inte direkt. Jag fick frågan av Sportbladet inför säsongen vad Zlatan måste bli bättre på. ”Ingenting”, svarade jag. Det enda han behövde förbättra var jämnheten. Och det har han gjort, nu spelar han alltid på högsta nivån, det är det som gjort att han gjort en sån fantastisk säsong, säger han.

Kritiserad filmning
Trots hyllningarna, Zlatan får också en del kritik för att han filmar. Varnad i derbyt mot Milan förra helgen, och varning i går igen mot Ascoli, betyder att han nu missar nästa match hemma mot Parma. Men han får stöd av Roberto Mancini.
– Säg inte att ”Ibra” är en filmare, rasar han mot en journalist på presskonferensen.
– Han föll visserligen enkelt i dag, men det är sånt som kan hända. Mot Milan var det definitivt ingen filmning, säger Mancini, och fortsätter sen att hylla svensken.

”Det finns inga gränser”
– Det är omöjligt att säga hur bra han kan bli. Han är ung, och har fortfarande mycket att ge. Han gör fantastiska saker på planen, och har en underbar teknik trots att han är så lång. Det finns inga gränser för honom.

Zlatan Ibrahimovic Zlatan Ibrahimovic Zlatan Ibrahimovic Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic Zlatan Ibrahimovic Zlatan Ibrahimovic Zlatan Ibrahimovic

No comments: