Friday, March 16, 2007

Du bantar bort ditt liv


Hur stor del av din tid lägger du på bantning, tror du? 31 år är svaret, om du är kvinna. En man lägger 28 år av sina år på samma sak. - Vi behöver äta nyttigare, inte banta, säger dietisten Sian Porter till Daily Mail.

Det är en brittisk undersökning med 1446 män och kvinnor som har kommit fram till den föga smickrande siffran 31 - och den betecknar inte någon genomsnittlig viktnedgång. Nej, 31 är i stället det antal år som en kvinna i Storbritannien bantar under sin livstid. Det är bara tre år mer än en man gör detsamma. I rapporten står att läsa att brittiskor i snitt tillbringar sex månader om året med att räkna kalorier. Mer än en femtedel genomlider en ständig diet, skriver Daily Mail.

Många missnöjda

För närvarande är över tio procent av britterna upptagna med att försöka göra sig av med de extrakilon som man samlade på sig under julhelgen - men det kommer inte att räcka. Forskarna har nämligen också kommit fram till att tre av fyra har gett upp nyårslöftet innan veckan är över och att snittet för en omgång bantning är fem och en halv vecka. Annat intressant från studien:
De bästa bantarna är mellan 45 och 64 år gamla.
Till skillnad från åldersgruppen 18 till 24 år, där en femtedel ger upp inom en månad.
Två tredjedelar av Storbritanniens befolkning är missnöjda med sina kroppar.
För kvinnor är utseendet viktigast. Mer än hälften svarade att de bantar för att trivas i fina kläder.
Män är mer koncentrerade på det långsiktiga välmåendet, över en tredjedel säger sig vilja gå ner i vikt för att bli mer hälsosamma.
De flesta kvinnor vill inte vara supersmala utan ha kroppar som Marilyn Monroe och Charlotte Church; kurvigt och småmulligt.
Hos männen är fotbollsspelaren David Beckham och skådespelaren Brad Pitt mest populära, tillsammans får de nästan 80 procent av rösterna. Det bantarna längtar mest efter? Choklad. Tvåa på listan är ost.

No comments: