Friday, March 23, 2007

Länk från produkttest nyfikenvital

Titta här… En länk av ett produkttest. Det är inte så dåligt. Dels fick vi några produkter med stevia gratis och en länk:

Test av Stevia

Stevia är ju inte direkt vad man kan kalla ett stort sökord. På en bra dag för position 1 + 2 ger det fem läsare. Men det bör ha långsiktig potential och det är populärt bland RSS-läsarna.

Webbutiken i fråga har vi förövrigt länkat till och fått länkar ifrån tidigare. Och vi har båda vandrat uppåt på stevia.

Och här har vi själva testet: Stevia i två trevliga varianter. Värt att notera att alla tester som vi gör är kostnadsfria och redaktionellt oberoende.

Artikelbanker och stevia
Här har vi även Dra ner på sockret med stevia och honung som jag skrev. Artikelbanker har samma (eller snarare tydligt) högre redaktionella kontroll avseende länkar som länkkataloger har, samt många andra styrkor.

Det som generellt, och även för stevia, stör mig är att Wikipedia gått upp. Engelska Wikipedia håller hög kvalitet men det är inte fallet för svenska Wikipedia. Den har en lång väg att gå.

Jag tror att Google skulle vinna på att skära alla länkar från engelska språket som inte är 1 - 1 länkbyten. 1 - 1 länkbyten bör sparas för att korrekt uttrycka affärsrelationer. Undantaget bör där vara Wikipedia som för svenska språket ligger olämpligt högt med tanke på det lägre värdet på innehållet.

http://nikeaskforster.mafiosos.se/
http://nyamobiler.mafiosos.se/
http://bangkok.mafiosos.se/
http://handbag.mafiosos.se/
http://silversmycken.mafiosos.se/
http://diamond.mafiosos.se/
http://records.mafiosos.se/
http://peugeot.mafiosos.se/

No comments: