Monday, March 26, 2007

Nyhetshallicken ger mig viagra

Det är året vackraste dag. Jag cyklar från Mariaberg till gärdet för att titta på Ordförande Persson. Dricker en kaffe i Radiohuset och ser hundratals stukade medarbetare. Några kommer fram och berättar att snart flyger Örnen sin kos. De pratar om kaos och jag dricker mitt kaffe och läser Expressen. Natalia har varit på grävseminarium och hittat en grabbig stämning. Jag kan bara hålla med. Man måste vara tuff för att få fram bra nyheter. Samtidigt ser jag inget fel i detta. Att gräva fram det som folk vill dölja kräver journalistisk råstyrka. Exakt varför killar tycks vara bättre än tjejer på detta vet jag inte. Det är samma sak när det gäller kockar. Världens bästa kockar är män. Vän av feminism svarar att det är den manliga konspirationen som lett fram till detta. Funderar på detta när Claes de Fair uppenbarar sig och vi får besöka SVT:s maktkorridorer. Johan Elmberg är vår nyhetshallick och han gör oss inte besvikna. Perssons attack på krönikören Henrik Brors är mumma för samtliga medier utom DN som inte skriver en rad. Jag minns när Göran och Henrik träffades i Almedalen i somras. Persson gick fram till Brors och hälsade ”på den stora krönikören”. Henrik tittade ner i sin buffétallrik och försökte se oberörd ut.

Cyklade tillbaka till redaktionen och skrev en ledare på femton minuter. Cyklade till Sveavägen och därefter till Gondolen. Åt lunch med en direktör och så tillbaks igen till Gamla Brogatan.

Ikväll är det extraårsmöte i min bostadsrättsförening. Det kommer att bli en rysare. Årsmöten i bostadsrättsföreningar är ALLTID rysare. Så även hos Bastukatten på Mariaberget.

Publicerad 15:02 av Viggo Cavling | Permalink

No comments: