Thursday, March 8, 2007

Sista segern – för familjen

Här hyllar han pappan och sin fru efter målet
MANCHESTER.
Där satt inte bara hustru Magdalena på läktaren, där satt också ett antal kompisar från Sverige och där satt framför allt pappa Francisco Rocha. En miljon för hans tankar, för hans känslor, när sonen Henrik Larsson, 35, gjorde segermålet för Manchester United och hela Old Trafford exploderade i jubel.
Vi vet sen gammalt att när Henke vänder sig mot en punkt i publikhavet och gör tummen upp efter ett mål, då sitter det nära och kära och tittar på. – Ja, pappa var här. Och min fru, sa Henke till Sportbladet efter 1–0-segern mot Lille. Det kunde inte ha regisserats bättre. Sista matchen för United på Old Trafford, mål på nick när det återstod 18 minuter – och en stående ovation när han strax därefter fick lämna plats för Alan Smith. Den perfekta kvällen, det perfekta tillfället att fråga: Varför inte göra samma deal nästa vinter? – Ha ha ha, men sluta ...det är ingen idé att diskutera det nu! Men du har ju kanske fem år kvar på toppnivå i kroppen. – Njae, det tror jag väl inte. Men lite till finns det kvar i de här gamla benen. Henke var på strålande humör där han stod i den mixade zonen, inte ens de mest uttjatade frågorna irriterade honom. Kan du inte stanna lite längre i United? – Jag har kontrakt med Helsingborg och deras säsong börjar nu, jag tror inte de är intresserade av att ha mig nån annanstans. Jag åker hem på söndag, spelar med Europalaget här på tisdag, sen ska jag ha semester på en varm plats i nio dagar. Men det är Helsingborg som bestämmer nu, inte du? – Ja, men som sagt: jag tror ingenting kommer att ändras. Har United försökt övertala dig? – Det har inte varit intensiva försök, men jag har ju fått frågor om saken. Vill United ha dig nästa säsong? – Efter den kommande allsvenska säsongen har jag ett optionår med HIF. Det betyder att både jag och klubben kan bestämma om vi vill fortsätta tillsammans. Det är vad som gäller. Sen var det förstås frågor om landslaget igen. – Nä, nåt EM-kval blir det definitivt inte för mig. Jag har gjort mitt. Dessutom finns det redan så bra anfallsspelare i landslaget nu. Zlatan, Elmander och framför allt Allbäck. Äventyret över Det som nu väntar för Henke är en sista match i United, FA-cupmötet i Middlesbrough på lördag. Sen är det här äventyret slut, och det har garanterat varit ett minne för livet för Henrik Larsson:
Äventyret över Det som nu väntar för Henke är en sista match i United, FA-cupmötet i Middlesbrough på lördag. Sen är det här äventyret slut, och det har garanterat varit ett minne för livet för Henrik Larsson:
– Jag är stolt ... jag har fått spela i en av världens största klubbar ihop med några av världens bästa spelare, och jag är smickrad av allt beröm jag fått. Alla har varit fantastiska mot mig, inte minst fansen. Att höra applåderna när jag gick av idag var otroligt. Jag hade inte riktigt väntat mig det här, jag gjorde mål i debuten för United och i den sista matchen på Old Trafford...så mycket bättre kan det inte bli.

No comments: